Saturday, November 5, 2011

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

salam to all bloggers

selamat ari raya aidiladha....
pd sesape yg balik ke kg halaman 2 berhati2 la semasa memandu ye...jgn pndu laju2 k...
sesape yg ade wat ibadah korban 2 nti semoge sumenye slamat ye dan mudah2an ibadah korban kite diterima olehNya....

Monday, April 25, 2011

ChurpChurp

bru2 ni i adela join 1 website ni..website ke... hum hentam jela...so stakat ni i da kumpul skit...walaupun pergerakan lambat tp i still dpt wet..kesabaran amatla diperlukan...so far oklah join kat sini...bak kate org sikit2 lame2 jadi bukit kan...so kalo u all berminat leh la klik kat link nie
http://www.churpchurp.com/syazallove85



















Sunday, April 24, 2011

Kg Perigi Acheh

baru2 nie i adela balik kota masai jnguk family in law...mklumla da lame x jnguk diorg...sian diorg...
stiap kali i ngan huby balik sane je ade jela plan tuk pgi bjlan2...sbb my mil mmg suke sgt berjalan...so bru2 ni kiteorg g kg perigi acheh...bunyi cam kat indon je kan..tp bkn kat indon pun..kat tjg langsat je...kat ctu port tuk kaki2 mancing...sonok gak tgk org2 kat c2dpt  ikan beso2...tp x bestnyer kat c2 byk monyet..pantang ade kete lalu sure sume kuar dr utan kat c2...tp yg bgusnyer monyet2 ni x mngacau org...

aritu i pegi siap bwk bekal roti lagi tp bkn tuk org2 tp utk monyet2 kat c2...heheh lawakkan.....nak beli pisang x smpat da so roti pun jadik la....sronok tgk diorg ni mcm2 aksi ade..lagi2 kalo nak dptkan mknan...siap wat aksi2 yg mngelikan ati...nak bg depan2 tkut so i bg melalui tgkap yg dibuke kecik je....mmgla x mngacau org tp dibuatnyer ngamuk habis 1 kete kene balun t..heheh..so kat bwh ni ade la skit pic tuk u all tgk...enjoy!!!

 termenung sbb x dpt mknan
 byakkan....
 masing2 tgu tuk dptkan mkanan
 gaduh sbb x dpt mkn
 stia menanti makanan dihulur
 si garang
mum n baby monyet..so kiut...

Family Bisnezzz

salam all...
ape kaba sume bloggers..hopely sume sihat la yer...
seperti yg dijnjikan arini i akan citer yg i ni niage ape....biasela niage kcik2 jek...i niage kongsi ngan parents i kirenyer family business la...hehehe

family i ade niage ayam percik,hati percik,paru percik...n segalanyer yg boleh dipercik la... :P  kat pasa2 mlm sekitar pontian ni..sebelum ni kami sume niage kat bandaraya johor...pas berpindah ke pontian parents i ckp xmo da g jb sbb jauh sgt..so truskan je kat pontian....parents i da niage lebih dr 38 tahun...lame kan....so perniagaan ni dipgil Ayam Percik Tradisi Ibunda...kami juga kekdg menerima tempahan drpd bdn2 kerajaan ataupun swasta..alhamdulillah rezeki...oppsss lupe lak slain ayam percik i ade gak bisnes yg i punyer sdri iaitu Tauhu Bakar...

so kat cni i ade la letak sdikit pic tuk tatapan u all...
 sebahgian menu yg ade

Wednesday, April 13, 2011

second time anta resume

salam all...
nak story ngan u all ni..
td i bru je g anta second resume tuk 1 kampeni ni.. actually i da anta n da diinterview pun ngan kampeni nie...tp ntah macm mane diorg leh mintak suh i bg lagi resume...alasan resume i HILANG...i rase mcm x boleh pakai je alasan 2...tp xpe i anta jugak..

nak mrh pun xleh gak sbb kite yg mintak keje kan..so ikut jela ape yg die mintak...tp yg wat i sakit hati ni ialah ade ke mintak da ptg2..cubela ckp dr pg ke ape ke snang la i nak arrange mase..mule2 ckp dlm minggu ni bulan tp kol last minit ckp nak ari ni gak..kelam kabut dibuatnye...kalo dekat tmpatnyer xpe la jgak..ni jauh sesgt..pnghujung benua asia lak 2...seb bek la i ni pk sbb kan nak cri keje...mklumla skang ni payah nak cri keje...kalo x malas nak pg...

so i harap bile da anta second resume ni boleh la kampeni ni wat pertimbangan tuk bg i peluang tuk keje kat c2...so all plez pray 4 me to get the job k....insyaallah...

Tuesday, April 12, 2011

CaFe yg CeKiK DarAh

salam all...
tgk je tjuk blog sume mesti nak tau kan pe citer kan...
td i ngan hubby pergilah anta my dad ngan my mum g checkup kat poliklinik batu pahat..biasela diorg kene checkup 3 bulan sekali...so pg2 lagi i da bertolak ke batu pahat...ngantuknyer hanya Tuhan je yg tahu...nak buat cane...da tgungjwb sorg anak kan...

nak dijadikan citer ,sementare my mum ngan my dad g msuk bilik jmpe doc,i ngan hubby pun g la jnjlan kat sekitar poliklinik 2..mklumla bngunan die bru n lanskap cntik sgt but i lupe nak snap pic...smbil jln2 tu i pun terpndang la cafeteria diorg...

so huby pun suggest tuk bekpes kat c2..so i pun ikut skalila walaupun mase 2 i x lapar pun..just teman kan die je...so i order teh o ais tuk minum jek...n my hubby amik la mee goreng 0 tnpe telor atau ayam or ape2 + teh o ais gak..u all nak tau brape cashier 2 kire tuk 3 menu 2...RM 4.50!!!

wats..i mcm nak tegolek dok dgr die ckp gtu..ya rabbi mahal sungguh..mmg nak cekik drh org...slalunyer bile i g mkn kat mane2 pun xdenyer smpai mahal segitu walaupun menu yg same...pas2 i ngan huby pun bayar n dok la mkn...huby i ckp mahalnyer da la x sdap..teh o pun pahit..i nak je tnyer akak 2 nape mahal sgt..huby i kate jgn la sbb ngah ramai org...huby i mmg x suke bsing2..so i pun thn rase jela...SABAR la kononyer..
mmg ini la 1st n last i mkn kat cafe poliklinik 2...pas ni i rela g mkn kat kedai luar....

patutnyer kalo cafe kat poliklinik xyah la jual mahal2....kalo mahal tp mknan yg disediakan sedap xpe gak...ini eeee x tau la i nak ckp..mmg sakitkan ati...so sape2 yg nak g cafe kat poliklinik batu pahat i sarankan x payah pegi la yer...wat sakitkan ati jek...

humm...kalo i snap pic td kan bgus leh tnjuk kat u all...tp apekan daye hp bateri kong..hhuhuhu...lege ati da dpt lepaskan kat cni...tat all c u next entry k....

Saturday, March 26, 2011

Follow me at twitter k...

salam all...
i bru je wat akaun twitter ni..sume org ade twitter so i pun rase nak ade gak...hehehe...tp stil blaja lagi la cmne nak gunekan..mklumla newbies kan...so sape2 ade twitter 2 leh la follow i k

http://twitter.com/syazallove

kalo ade yg sudi nak ajar i gune twitter,lg la dialu2kan...k tat all..tata