Monday, December 20, 2010

japanese sausage

lamenye tak update blog nie...huhu...rindu tul tp nak wat cne kesihatan tak mengizinkan....
seb bek la lani da sihat skit da...huhu

seb bek sblum tak sihat ritu adela wat skit2 resepi bru...so nak kongsi la ngan u all sume...
sudi2la tgk yer

Japanese Sausage



2 bungkus hotdog (potong 1/2)
lidi sate (pilih yg pendek)
tepung jagung (for dusting)

Bahan pencelup:-
2 cawan tepung naik sendiri
garam
1 biji telur (kocok lepas)
1.5 cawan air (gunakan cawan penyukat)
sedikit serbuk kari (kalau suka)

Peraturannya:-
Bancuh bahan pencelup & biarkan 10 mins.
sausage cucuk dgn lidi sate. Golek2kan atas tepung jagung kemudian celup ke dlm adunan penculup itu. Pastikan kesemua sausage itu bersalut. Lepas itu deep fry (goreng minyak penuh) hingga masak.
Makan dgn cili sos.

Try la yer




No comments:

Post a Comment